Online ajánlatkérés

ROVNIJ PULA MALI LOSINJ

Az "Adria ékszere", az a horvát tengerpart egyik legromantikusabb, legszebb városkája, az egykori velencei kikötő Jules Verne-t olyannyira elbűvölte, hogy nálunk is népszerű regénye, a Sándor Mátyás jó pár epizódjának helyszínéül választotta ezt a ma 15 000 lakosú várost. A keskeny Monterosso-félszigeten - melyet 300 évvel ezelőtt még csak hídon keresztül lehetett elérni a szárazföldről - épült festői óvárosnak kétségtelenül legvonzóbb része Rovinj egyik legismertebb, annak jelképévé is vált műemléke a Szent Eufémia templom, melynek harangtornyából csodás panoráma tárul elénk.
A közelében lévő 22 sziget közül a Katerinát, Crvenit és a Limski-fjordot
a Palud-lápot, vagy a Lim-csatorna déli oldalán található Romualdo-barlangot is érdemes felkeresni, de érdemes betérni a Cave di Monfiorenzo kőfejtőbe is, ahol egy valóságos földtani emlékművet járhatnak körbe az érdeklődők.

Hajóbérlés Rovinjból

Pula_hajoberlesA több mint 3000 éves, 62 ezres lakossággal, és két hivatalos nyelvvel (olasz és horvát) is rendelkező Pula Isztria fővárosa, és legnagyobb városa. Több ezer éves történelmének köszönhetően örökségeként megannyi építészeti és más műalkotás fogadja az ide látogatókat. Gazdag történelmi örökségekkel rendelkezik, pl. egy teljes valójában pompázó római amfiteátrummal, és egyedülállóan sok, jó állapotban megmaradt római építménnyel, melyek egyedivé teszik a számos horvátországi üdülőhely között. Az enyhe mediterrán éghajlat és a földközi térség legtisztább, egyik legszebb tengerének, az Adriának a közelsége méltó ráadás mindehhez. A város elkötelezett lakói sokat tesznek azért, hogy Pula egyébként is meglevő óriási vonzereje napról napra tovább nőjön, a turizmus mellett a borászat, a halászat, és a hajóépítés is régi hagyományokkal rendelkezik itt.

Hajóbérlés Pulából

Mali Losinj az észak dalmáciai Losinj sziget legnagyobb városa, gyönyörű öblei és a remek infrastruktúrája az európai turisztikai ranglista élére helyezik.
Halászatilag rendkívül jelentős-és ezért az Adria legnagyobb sporthorgászati terepének számító Auguszta-öbölben fekszik.
Árnyas partmenti fenyvesei és kimondottan enyhe mikroklímája révén már a századelőn igen felkapott gyógyüdülőhelynek számított. A környék vizeinek legnagyobb kuriózumai a gyakorta felbukkanó delfincsapatok, amelyek szívesen portyáznak errefelé, sőt még örökbe is fogadhatók.
Mali Lošinj egyik legszebb, legnaposabb és legtisztább strandja a Sunčana uvala, amely mellett a fenyveserdőben szállodák, gyönyörű séta- és jogging utak vezetnek.

Hajóbérlés Mali Losinjból

ZADAR BIOGRAD VODICE

 A “horvát Rómaként” is emlegetett Zadar (történelmi nevén Zára) vidékén nem kevesebb, mint 5 szebbnél szebb nemzeti parkot találunk – a Paklenica Nemzeti Parkot, a Kornati Nemzeti Parkot, a Plitvicei-tavakat, a Krka Nemzeti Parkot és az Észak-Velebiti Nemzeti Parkot .Ezekre a varázslatos helyekre  Zadarból és környékéről csupán alig 1-2 órát kell autóznunk.
Természetesen ez nem minden, hiszen a város környéke is gazdag kulturális és történelmi látnivalókban. A régi templomok, és a román stílusú építészet rajongói pedig Horvátország legszebb román templomait találhatják itt, a történelmet pedig a jól megőrzött városfalak is megidézik.
Zadar rengeteg szórakozási lehetőséget tartogat az idelátogatóknak: a hagyományos dalmát konobaktól, ahol egy pohár bor mellett megkóstolhatják a kitűnő helyi sonkát, a prosutot, az előkelő éttermeken és kávézókon keresztül, a szabadtéri koncertekig és diszkókig.

Hajóbérlés Zadarból

 biograd_hajoberlesBiograd, a zadari riviéra egyik szép fekvésű városkája, mely a vitorlázók mekkájaként is emlegetett varázslatos Kornati-szigetcsoporttal átellenben található. Habár Biograd nem rendelkezik szép, labirintus-szerű sikátoros óvárossal, mint sok más adriai település, mégis első számú nyaralási úticél lehet. 
A legenda szerint a Kornati-szigeteket a tenger szépségének ihletése nyomán teremtették az istenek - amely minden bizonnyal érvényes Biogradra is.
Biogradból több hajós kirándulást szerveznek a Telascica Nemzeti Parkba. A szemben fekvő Pasman szigetre, pedig mi magunk is átmehetünk a helyi komppal és kedvünkre válogathatunk a Pasmani kirándulások között.

Hajóbérlés Biogradból

vodice_hajoberlesVodice, a tengermelléki Horvátország egyik legtakarosabb, legismertebb, és legnépszerűbb üdülőhelye. Itt mindig zajlik az élet, az ide látogatók számára a település számos szórakozási, kikapcsolódási, (vízi)sportolási lehetőséget kínál.
A Kornati-szigetek és a Krka-folyó gyönyörű zuhatagokkal teli szurdokának a közelsége, valamint a város, strandjainak, parkjainak rendezettsége teszi Vodicét oly annyira kedvelt és vonzó üdülőhellyé.
Éjszakai élete legendás, melynek egyik legtipikusabb reprezentációja a szabadtéri Hacienda klub.
A vitorlázás során válasszuk bátran egyik kikötőnknek, majd térjünk be egy hangulatos kávézóba, sétáljunk át a bazársoron, vagy akár keressünk egy igazi dalmát szórakozóhelyet, ahol garantált lesz a szórakozás.
Aki egyszer ellátogat Vodicébe, az biztosan visszatér!

Hajóbérlés Vodicéből

SKRADIN SIBENIK TROGIR

 Skradin az Adria egyik ékszere, melynek szépségét a Krka Nemzeti Park három legvonzóbb kirándulóhelye – a Skradinski buk zuhatagai, a Roški slap fából készült ősi malmaival és vízimalmaival és Visovac ferences rendi kis sziget fogadalomtévő szentélyével, gazdag könyvtárával és kulturális-művészi kincsestárával – koronázza.
A Krka Nemzeti Park, mely autóval, sétahajóval , vagy Skradinból fél órás sétával is megközelíthető számtalan érdekességet rejt. Elsőszámú látványossága a 17 lépcsőből álló 46 méter szintkülönbséggel rendelkező nagy vízesés.
Vitorlázás alkalmával mindenképp szakítsunk időt ennek a kis falunak a megtekintésére, és tegyünk egy kellemes kirándulást a Nemzeti Parkba. Aki pedig igazi gasztronómia élményre vágyik, annak érdemes a Skradinba vezető út során a helyi kagylófarmokon bevásárolni a fekete kagylóból.

Hajóbérlés Skradinból

 sibenik_hajoberlesŠibenik arculatát a megkapó természeti környezet és a patinás történelmi múlt csodás összjátéka határozza meg. A világörökség részét képező, 16. századi Szent Jakab Székesegyház (építészeti kuriózum - tisztán kőből, kötőanyagok nélkül épült) és a kis dombra épült óváros szűk utcácskái felejthetetlen élményt nyújtanak. A tenger felől számtalan kis szigetecske övezi Šibeniket, a szárazföld felől pedig szinte egy karnyújtásnyira ott a fantasztikusan szép Krka Nemzeti Park. Ha már erre hajózunk, érdemes elvitorlázni a Kornati szigetcsoporthoz is, mely a lakatlan szigetek különleges alakzatairól híres. A kiépített központi strandon éttermek, üzletek és sportpályák találhatóak.

Hajóbérlés Sibenikből

 trogir_hajoberlesA szigetet a szárazfölddel egy 20 méter hosszú középkori kőhíd, míg a Ciovo-szigettel egy 110 méter hosszú mozgóhíd köti össze. Trogir óvárosi része ezen a kis szigeten található. Az idők során hozzáépült újvárosi rész a sziget körül a Ciovo szigeten és a környező domboldalakon terül el.
A „múzeumvárosként” is emlegetett Trogir megkapóan szép, romantikus óvárosát 1997-től a világörökségek között tartja számon az UNESCO. Az illírek alapította várost,  a Kamerlengo Citadella és a Szent Márk torony védik.
Ahogyan például Hvaron, úgy Trogirban szintén pezseg az élet, különösképp az esti és éjszakai órákban. A város szívében ugyanúgy, mint a tengerparton vagyis a kikötőben. Az ACI kikötő a szigeten lényegesen nyugodtabb körülményeket biztosít a hajósoknak az éjszakázás szempontjából.

Hajóbérlés Trogirból

SPLIT HVAR DUBROVNIK

 split_hajoberlesSplit Közép-Dalmácia több mint 1700 éves központja.
A római Diocletianus császárnak jó oka volt arra, hogy pont itt építse fel, a mind a mai napig fennmaradt palotáját, amit az évente idelátogató nagyszámú turista is bizonyít. Split szexepiljét sokszínűsége adja. Megtalálhatók itt a 2000 éves műemlékek, romok, a zsúfolt, fülledt sikátorok, tavernák, bármerre is induljanak, rengetek látnivalóban lesz részük.
Az ízig-vérig temperamentumos városban esténként nagyszerű szórakozóhelyek kínálnak laza kikapcsolódást, de a kultúrélményre vágyók is bőven válogathatnak - nyaranta például a Spliti Nyár rendezvénysorozatának színházi előadásai, kiállításai és hangversenyei közül.

Hajóbérlés Splitből

 hvar_hajoberlesEz egy igazi velencei hangulatú, forró mediterrán, tengerparti város. Az Adria legnaposabb szigete egy igazi velencei hangulatú, forró mediterrán, tengerparti város. Természeti szépségei mellett történelme is jelentős: itt találhatók a velencei építészet egyik legjobban megmaradt példái, és Horvátország legidősebb, és egész Európa egyik legrégibb települése (Stari Grad).
A több mint hét évszázados falakkal körülvett város képét a reneszánsz és barokk palotákkal körülvett főtér uralja.
Itt a szórakozás már délután elkezdődik, hiszen néhány bárban apres-beach partikat rendeznek, ahol a strandról hazatérőben akár fürdőruhában is táncolhatnak. Dalmácia királynőjét mindig érdemes felkeresni.

Hajóbérlés Hvar tréségéből

 dubrovnik_hajoberlesDubrovnik egyike a horvát tengerpart azon üdülőhelyeinek, amelyek a legszerteágazóbb látogatói igényeket is képesek kielégíteni. A város hagyományosan a múzeumok, különféle kulturális fesztiválok otthona, melynek számos éttermében az ínyencek sem fognak csalódni, nem véletlenül. Ha mindehhez hozzávesszük a környék rendkívül kellemes klímáját, csodálatos strandjait, és természeti szépségeit, beláthatjuk, hogy egy földi paradicsomba érkeztünk. Gyönyörű házacskái, és kristálytiszta, mélykék tengere rabul ejti az ide érkezőket. 

Hajóbérlés Dubrovnikból


Az adriahajoberles.hu weboldalán található összes információ, kép és egyéb anyag másolása, felhasználása (kivétel: szöveg idézés forrás megjelöléssel) csak a honlap üzemeltetőjének kifejezett engedélyével történhet.Tájékoztatjuk, hogy az oldalon szereplő helyesírási- és hibás feltöltésből származó hibákból adódó félreértések és károk miatt a cég felelősséget nem vállal.

Az oldalt a Prima Yacht & Holiday Kft. üzemelteti. Elérhetőségünk: 1139, Budapest, Petneházy u. 44. Adószám: 14806328-2-41.

Összes hajó és ár